Transversal som una cooperativa que compartim els valors de l’Economia Social i Solidària, un model econòmic per a la transformació social basat en la cooperació, la democràcia econòmica, la sostenibilitat mediambiental i la justícia social.
En aquest sentit, posem els nostres coneixements al servei de la promoció d’aquest model i de les iniciatives d’altres persones que també volen dur endavant els seus propis projectes econòmics.
Experiència ContacteOferim a associacions, cooperatives i altres entitats de l’Economia Social afrontar el conjunt de les fases de vida d’un projecte de forma coherent i viable: el seu disseny i redacció, la captació de recursos, l’execució i seguiment, l’avaluació i el tancament i la seua justificació.
Aquesta acompanyament permet abordar els projectes amb una estratègia adaptada a les necessitats i recursos. Durant la fase de disseny i redacció, en la captació de recursos, i a l’hora d’executar i fer el seguiment, proporcionem eines i metodologies per garantir una implementació eficient, assegurant que els resultats estiguen alineats amb els objectius inicials. Finalment, en l’etapa d’avaluació i justificació, ajudem a valorar l’impacte real del projecte i a preparar la documentació necessària.
L’assessorament estratègic i la planificació són pilars fonamentals per a bastir la sostenibilitat i el creixement de les entitats. El disseny de plans estratègics permet traçar un full de ruta clar i adaptat a les necessitats específiques de cada organització, orientant els seus esforços cap a l’expansió de mercats i la captació de nous clients. Aquests plans inclouen objectius concrets, accions prioritzades i mecanismes de seguiment que garanteixen la seua viabilitat i coherència amb els valors de l’ESS. Aquesta planificació permet a les entitats aprofitar al màxim els seus recursos i posicionar-se com a actors rellevants dins del seu sector.
Un altre aspecte clau d’aquest servei és la identificació de mercats potencials i la definició del model de negoci. L’anàlisi de sectors i clients es realitza amb un enfocament sensible als valors de l’ESS, identificant oportunitats en espais on predominen els consumidors conscients i compromesos. A partir d’aquesta anàlisi, es desenvolupen estratègies de comercialització que respecten principis com els preus justos, les xarxes de proximitat i la col·laboració, diferenciant l’oferta de l’ESS dels models tradicionals. Aquest enfocament té la finalitzta de permetre a les entitats alinear les seues accions amb la seua missió i sostenir-se econòmicament. Tot un repte!
El foment de xarxes i aliances estratègiques és essencial per enfortir l’impacte i la sostenibilitat de les entitats d’ESS: establir vincles entre organitzacions del sector que comparteixen valors i objectius o bé facilitar l’intercanvi de recursos, coneixements i bones pràctiques. Sabem que les aliances permeten generar economies d’escala i potenciar la visibilitat, promovent una cooperació que enforteix l’ecosistema de l’ESS.
Una altre servei que oferim és el mapatge d’actors estratègics, una ferramenta fonamental per planificar accions i col·laboracions. Aquest procés identifica sòcies clau que comparteixen valors i poden contribuir a l’impuls o la consolidació de les entitats. Amb aquesta informació, es facilita la creació d’aliances duradores, es focalitzen esforços en les relacions més efectices i es construeix una xarxa sòlida que dona suport a la sostenibilitat de les entitats.
L’organització, dinamització i participació en fires i esdeveniments especialitzats són eines estratègiques amb un enorme potencial per impulsar la visibilitat i l’impacte de l’Economia Social i Solidària (ESS). Aquests espais no només són punts de trobada per a la comercialització de productes i serveis, sinó també plataformes per donar a conèixer els valors diferenciadors de l’ESS, com ara la sostenibilitat, el compromís social i l’equitat.
Els esdeveniments permeten a les entitats connectar amb nous públics, sensibilitzar la societat i posicionar-se com a alternatives viables i transformadores dins del mercat.
Des de Transversal, oferim experiència i suport integral, incloent-hi l’organització, la dinamització, la planificació de continguts i la gestió de la presència de les entitats.
Aquests esdeveniments no només serveixen per establir contactes valuosos amb institucions, clients potencials i altres actors rellevants, sinó que esdevenen escenaris per generar confiança, construir relacions duradores i reforçar la percepció pública dels beneficis tangibles i intangibles que aporta l’ESS.
Sabem que una comunicació efectiva és essencial per donar visibilitat als projectes i organitzacions, connectar amb la comunitat i generar impacte. Per això, oferim serveis que abasten des del disseny de pàgines web atractives i funcionals, adaptades a les necessitats de cada client, fins a la gestió de xarxes socials, on creem i implementem estratègies personalitzades per potenciar la interacció i construir comunitats digitals compromeses.
A més, posem especial èmfasi en la relació amb els mitjans de comunicació convencionals, treballant per elaborar continguts i notes de premsa que capten l’atenció, aconseguint una difusió mediàtica que reforça la reputació i el posicionament de la teua organització o projecte. Complementem aquests serveis amb assessorament estratègic, formació per a equips en comunicació digital i creació de campanyes que integren eines en línia i fora de línia.
Si tens un projecte o una organització i vols millorar la teua visibilitat, et convidem a conéixer la nostra experiència i veure exemples de treballs que hem realitzat. El nostre objectiu és ajudar-te a transmetre els teus valors i missatges de manera coherent , assegurant que la teua presència comunicativa estiga alineada amb els teus objectius i amb el públic al qual vols arribar.
La investigació i la formació són eines essencials per impulsar el creixement i la sostenibilitat de l’ESS, així com per consolidar-la com a alternativa viable i transformadora dins del sistema econòmic. La recerca en aquest àmbit permet identificar necessitats emergents, explorar models sostenibles i traçar fulls de ruta alineats amb els principis de l’ESS. A més, facilita un diagnòstic precís de les potencialitats i reptes d’un projecte, territori o sector. Combinem metodologies qualitatives i quantitatives per obtenir una visió rigorosa i enriquida, que no només analitza dades, sinó que també integra les experiències i narratives de les persones que formen part del teixit de l’ESS.
Aquest coneixement generat a través de la investigació es complementa amb itineraris de formació i capacitació específicament dissenyats per a les necessitats de les entitats d’ESS. Oferim diferents sessions orientades a desenvolupar competències claus. El nostre objectiu és capacitar les entitats a adquirir habilitats per esdevindre projectes sostenibles i amb impacte social transformador.
Entenem que els projectes d’Economia Social i Solidària no només aspiren a generar impactes positius, sinó que també es construeixen sobre valors com la democràcia interna, la sostenibilitat i la justícia social. Aquestes dinàmiques, però, poden presentar desafiaments: des de la presa de decisions fins a la gestió d’interessos diversos i la necessitat de mantenir una comunicació respectuosa.
Per això, no només proporcionem eines per organitzar i estructurar el treball, sinó que també impulsem espais de reflexió i creixement col·lectiu. Acompanyem els grups en el desenvolupament de dinàmiques que fomenten la confiança, la creativitat i la resiliència, assegurant que la col·lectivitat no només siga un mitjà per assolir objectius externs, sinó que enfortisca l’entitat i les persones que en formen part. Estem segures que amb una estructura cohesionada, els projectes poden desplegar el seu potencial i assolir un impacte més transformador.
Experiències d’aquest àmbit
Fem Lliga! Noves metodologies per a la millora del treball en xarxa de l’Economia Social
Projecte de millora qualitativa del treball en xarxa i la participació dels diferents actors de l’Economia Social S’han generat un …
Finançat/Impulsat per:
Ministeri de Drets Socials, Consum i Agenda 2030
Data:
2023-2024
Espai cooperatiu per a l’impuls de l’Economia Social i Solidària a Castelló
Primer espai de treball a Castelló de la Plana, situat al Carrer Sorita número 3 del popular barri de “Crémor”. …
Finançat/Impulsat per:
270 donants en Goteo
Data:
En procés
“Crèmor” col·laboratiu. Connectant necessitats i oportunitats laborals als barris populars
Amb el projecte «Crèmor col·laboratiu: Connectant necessitats i oportunitats laborals als barris populars» volem contribuir a la reactivació econòmica i …
Finançat/Impulsat per:
Intermon Oxfam
Data:
En procés
Trobada de municipis per l’Economia Social i trobada d’emprenedoria social
Coordinació i organització de la Trobada de municipis i d’emprenedors per l’Economia Social impulsada per la Diputació de Castelló amb …
Finançat/Impulsat per:
Diputació de Castelló
Data:
2024
Web AFA Enriqueta Agut
Desenvolupament de pàgina web amb el gestor de continguts wordpress per a l’AFA del CEIP Enriqueta Agut. S’ha actualitzat la …
Finançat/Impulsat per:
AFA Enriqueta Agut
Data:
2024
Mostra d’Economies Transformadores
Mostra de tallers i fira d’entitats celebrada en el Jardí de Vivers de València. L’objectiu principal d’aquest projecte ha estat …
Finançat/Impulsat per:
Generalitat Valenciana
Data:
2024
Estudi Pols Cooperatius per a la vertebració del territori
Treball de camp per a l’estudi diagnòstic sobre la realitat cooperativa de les ciutats de Castelló, València i Alacant. Sistematització …
Finançat/Impulsat per:
FEVECTA
Data:
2023
VISC Fòrum Castelló en transició
Esdeveniment que va tractar d’establir i identificar mitjançant la participació de col·lectius, entitats i activistes de les comarques del nord …
Finançat/Impulsat per:
Fundació Noves Sendes
Data:
2023
Web Memoria Libertaria
Desenvolupament de pàgina web amb el gestor de continguts wordpress per al grup de treball de la CGT sobre memòria …
Finançat/Impulsat per:
CGT
Data:
2023
Web Aula Nova Ruralitat
Desenvolupament de pàgina web amb el gestor de continguts wordpress de l’Aula de la Nova Ruralitat, vinculada al Fòrum de …
Finançat/Impulsat per:
Universitat Jaume I
Data:
2023
Jornades “Una economia per a la vida”
Coordinació de les diferents activitats desenvolupades sobre alguns dels àmbits estratègics per a l’Economia Solidària valenciana: cures, habitatge i sobirania …
Finançat/Impulsat per:
XEAS
Data:
2023
Imaginem Betxí
Procés participatiu i anàlisi contextual en el que vam indagar sobre la situació de la participació ciutadana a Betxí. D’una …
Finançat/Impulsat per:
Fundació Noves Sendes
Data:
2022
Secretariat tècnic Xarxa d’Economia Solidària del País Valencià
Assistència tècnica a la Xarxa d’Economia Alternativa i Solidària del País Valencià. Les tasques inclouen la planificació d’activitats, la redacció …
Finançat/Impulsat per:
XEAS
Data:
Des del 2022
I i II Mostra d’Economia Social i Solidària
Transversal vam coordinar i dinamitzar les dues edicions de la Mostra d’Economia Social i Solidària de les comarques de Castelló, …
Finançat/Impulsat per:
Associació Bolangera, Diputació de Castelló, Conselleria d’Economia Sostenible
Data:
2021/2022
Fòrums d’Economia Social per a municipis
Organització i participació en el I i II Fòrum d’Economia Social, jornades de formació en Economia Social dirigides al personal …
Finançat/Impulsat per:
Diputació de Castelló
Data:
2021/2022
Coordinació de les accions d’impuls de la xarxa de supermercats cooperatius
Xarxa sectorial impulsada per REAS Red de Redes que promou i consolida les cooperatives d’alimentació sostenible (supermercats cooperatius) Disseny, planificació …
Finançat/Impulsat per:
REAS Red de Redes
Data:
2021
Fem Lliga! el “tinder” de l’economia social
Fem Lliga! és una xarxa on les organitzacions intercanviem recursos, habilitats, serveis o coneixements. Es tracta d’una ferramenta que posa …
Finançat/Impulsat per:
Ajuntament de Castelló, Generalitat Valenciana, Ministeri de Drets Social i Agenda 2030
Data:
Des del 2021
Informe sobre les demandes i necessitats del teixit associatiu castellonenc
Informe en relació a l’impacte de la COVID, les solucions adoptades, així com sobre les possibilitats de treballar en xarxa …
Finançat/Impulsat per:
Ajuntament de Castelló de la Plana
Data:
Novembre/Desembre 2020
A paso lento: ramaderia extensiva i canals curts de comercialització
És un projecte de foment de la ramaderia extensiva promogut per tres ramaders d’oví i cabrum d’Alcublas, a la Comarca …
Finançat/Impulsat per:
Ramaders de l’equip de cooperació
Data:
2019/2020
Diagnòstic estratègic per a promoure canals curts de comercialització agroalimentària al terme de Castelló de la Plana
Diagnòstic sobre les possibilitats de promoure canals curts de comercialització dels productes agroalimentaris de proximitat i els seus derivats i …
Finançat/Impulsat per:
Ajuntament de Castelló
Data:
Abril/Octubre 2020
Creació de l’Oficina Vida Independent «Sole Arnau Ripollés»
Projecte d’innovació social per a l’impuls d’un dispositiu gestionat per persones amb diversitat funcional per a promoure la vida independent …
Finançat/Impulsat per:
Ajuntament de Castelló
Data:
2020/2021
Web Grup per la Recerca de la Memòria Històrica
Desenvolupament de pàgina web amb el gestor de continguts wordpress. Migració de la totalitat de continguts de l’anterior pàgina. Es …
Finançat/Impulsat per:
Grup per la Recerca de la Memòria Històrica
Data:
2019/2020
Tallers sobre viabilitat i formació d’obradors compartits
Tallers formatius en diverses localitats valencianes sobre el funcionament i viabilitat tècnica, econòmica i social dels obradors compartits per a …
Finançat/Impulsat per:
Centro de Estudios Rurales y de Agricultura Internacional (CERAI)
Data:
Febrer/Juliol 2019
Informe Diagnòstic i Presa de decisions “Camí al mercat social del País Valencià”
Dinamització de la trobada i jornada de treball estratègica d’entitats i iniciatives de l’economia social i solidària del País Valencià …
Finançat/Impulsat per:
XEAS País Valencià
Data:
2018/2019
Fent escola, fent cooperativa
Projecte d’innovació educativa. Una cooperativa d’alumnes és una societat cooperativa formada i gestionada pel mateix alumnat en el context del …
Finançat/Impulsat per:
Ajuntaments de València i Meliana
Data:
2016/2018